Alphenaer Geitenbrie.
In het Brabantse plaatsje Alphen wordt deze heerlijke geiten brie gemaakt. De Alphenaer geitenbrie is een smaakvolle brie die romig en een tikje ziltig is. Het belangrijkste bij deze kaas is dat hij op de juiste temperatuur wordt geserveerd, dan is het genieten en worden je smaakpapillen aangenaam verrast!
In combinatie met bijvoorbeeld honing, vijgen of dadels is geitenbrie een mooie match!
De ronde kaas bestaat eigenlijk uit 10 puntjes. De prijs is per 100 gram.
Het maken van de geitenbrie gebeurt nog op een traditionele manier. Het productieproces van de geitenbrie begint natuurlijk al bij de geiten; geiten zijn erg kieskeurig en eten hierdoor evenwichtig en gebalanceerd wat ze nodig hebben. De geit eet graag gras, kruiden, groenten, plantenscheuten, bladeren en boomschors. Wat ze niet lust laat ze staan! In de hedendaagse Alphenaer geitenhouderij worden de geiten evenwichtig gevoerd met goed ruwvoer. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit melk. Een geit geeft gemiddeld drie liter melk per dag. Deze melk bestaat voor ongeveer 87% uit water en 13% droge bestanddelen, dit zijn onder andere vetten, eiwitten, lactose en zouten. Voor 1 kilo zachte kaas is wel zeven liter melk nodig!
Hooftstraat 89
2406 GE Alphen aan den Rijn
06 191 444 94
info@tasteaandenrijn.nl
Openingstijden:
Ma : gesloten voor lekkernijen
Di : 09.00 - 16.00 uur
Wo: 09.00 - 17.30 uur
Do : 09.00 - 18.00 uur
Vrij: 09.00 - 18.00 uur
Za : 09.00 - 17.00 uur
Zo: 13 april 12.00 - 14.00 uur*
*) deze tijd kan wekelijks anders zijn
KVK: 78688167