06 191 44494 

info@tasteaandenrijn.nl 


Webshop

0

Terra d' Alter Branco (Siria, Arinto & Viognier)

€7.95
Op voorraad
Productgegevens

Terra d' Alter Branco (Siria, Arinto & Viognier) is een Portugese witte wijn. Fles 750ml, 12,5% alcohol.

Productomschrijving
De wijn heeft een stuivend aroma van ananas, papaya en limoen. De smaak is fruitig met wat minerale tonen. De afdronk fruitig en verfrissend.
Ligging
Alentejo is een uitgestrekt gebied in de zuidelijke helft van Portugal, tegen de Spaanse grens. Het beslaat ongeveer één derde van de totale oppervlakte van Portugal. Het is een land van olijfbomen, wijngaarden en kurkeikebossen. In de zomer is het er heet en droog. De regio is van oudsher bekend om zijn rode wijnen, die over het algemeen vol en fruitig zijn. Door gebruik te maken van moderne vinificatietechnieken, komen er ook steeds meer interessante witte wijnen uit de Alentejo. Alentejo is een wijngebied in beweging. Door de combinatie van het extreme klimaat, lokale druivenrassen en moderne wijnbereiding worden hier spannende wijnen gemaakt die over de hele wereld de aandacht trekken.
Wijn en spijs
Heerlijk als aperitief , bij fruit de mer en gegrilde vis. Ook de combinatie met wit vlees is prima.
Vinificatie
Moderne vinificatie

Terras de Alter, een adega bij Alter do Chão, in het noordoosten van de Alentejo maakt een uitgebreide serie kwaliteitswijnen.

De aangeplante druiven zijn overwegend Portugees. De wijnen worden in een moderne adega gemaakt van traditionele druivenrassen. Deze combinatie levert bijzondere wijnen met karakter op.

Peter Bright, de wijnmaker komt oorspronkelijk uit Australië, maakte wijn in Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Australië. Sinds vele jaren werkt en woont hij in Portugal. In 1992 werd Peter uitgeroepen tot Red Wine maker of the year bij de International Wine Challenge.
Recentelijk heeft de topwijn Outeiro de Mouro een Great Gold Medal op de World Wine Challenge in Brussel gewonnen.



Deel dit product met je vrienden
Terra d' Alter Branco (Siria, Arinto & Viognier)
Share by: